Dacă îți petreci peste 90% din timp fie stând la birou, fie la volan, fie pe canapea sau în pat, nu înseamnă că ai o viață activă. Stresantă poate fi, mai ales dacă ai de ajuns dintr-un capăt în altul al orașului la ore fixe, dacă ai de predat lucrări la termene-limită presante, dacă ai de dus și de luat copiii de la școală și de rezolvat cine știe câte alte probleme simultan. Doar că, fără mers pe jos măcar, nu te poți considera o persoană activă. 

La polul opus, se află cei care vor să le facă pe toate cele enumerate mai sus, dar mergând pe jos, cu mijloacele de transport în comun, cu trotinete sau biciclete și care mai merg și la sală sau la alergat, dimineața devreme. Nimic mai benefic pentru sănătate ai spune. Doar că și viața activă are consecințele ei nefaste.

Viața activă face rău?

Prea multă mișcare nu strică. Dar sunt și oameni cărora nu le priesc excesele de niciun fel și, implicit, nici cel de mișcare. Așadar, nu e de mirare că s-au văzut atleți de performanță suferind de varice sau boala venoasă cronică. La fel cum nici sportivii nu sunt scutiți de hipertensiune, diabet ori alergii și probleme respiratorii. Dar creșterea calității vieții se bazează și pe renunțarea la vicii, la alimentația nesănătoasă, dar și pe doza de relaxare și de odihnă pe care ni le oferim zi de zi. Sedentarismul trebuie înlocuit cu mișcarea, dar și sportul trebuie făcut cu măsură și sub atenta supraveghere a un instructor bun. Căci există factori care, asociați cu programul activ la sala de sport, pot înrăutăți starea de sănătate. Se știe și că sportul eliberează hormonul fericirii. Doar că, printre persoanele cu o viață foarte activă sunt și foarte mulți derpesivi, copleșiți tocmai de noianul de lucruri pe care le fac și de efortul fizic.

Odihna vine pe salteaua ergonomică

Consumul mare de energie are nevoie și de înlocuire. Prin urmare, încărcarea corectă și completă a bateriilor organismului este vitală pentru o viață sănătoasă. Și unde ne refacem mai bine dacă nu acasă, în propriul pat? Iar aici rolul principal îl are salteaua ergonomică, de tip Magnistretch. Ajută la recuperarea mai rapidă după sesiunile sportive, la restabilirea echilibrului spatelui și al coloanei. Salteaua ergonomică poate fi ajutată să ajute cu balsamuri de rufe aromatizate cu uleiuri esențiale relaxante, impregnate în lenjerii din materiale naturale, plăcute la atingere.