Copiii isi doresc pesti de acvariu, iar parintii, macar aparent, sunt de acord cu aceasta cerinta a lor, deoarece se gandesc ei, pestii nu au nevoie sa fie plimbati, nu au nevoie de vaccinari periodice si nici de o atentie permanenta, precum se intampla cu alte feluri de animalute de companie (caini, pisici etc.).

Desi exista si specii de pesti care isi privesc cu multa curiozitate stapanii, ii recunosc si chiar par a le face placere sa interactioneze cu oamenii, trebuie sa recunoastem ca micutii inotatori se descurca perfect si singuri in lumea lor acvatica. Pesti depresivi nu prea exista, asa cum nu exista nici pesti care sa planga dupa stapanii lor.

Pur si simplu pot interactiona cu acela din familie care, de regula, le da mancare, le schimba apa in mod regulat.

Un acvariu in care inoata diverse specii de pesti, creveti, in care exista diverse plante, este si un element forte pentru o decoratiune interioara cu totul deosebita, care da personalitate incaperii unde este asezat.

La Peteco.ro exista si diverse produse special destinate decorarii acvariilor care vor face ca aceasta casa de sticla pentru pesti (acvariul) sa fie confortabila si extrem de frumoasa.

De multe ori, pentru ca au vazut pestii exotici in acvariul din Constanta, multi oameni au decis ca le-ar placea foarte mult ca sa aiba si ei o asemenea minunatie la acasa, chiar daca la o scara mai mica.

Peteco.ro este cel mai bun loc unde pot comanda tot ceea ce au nevoie pentru a crea un mic ecosistem acvatic de vis, deoarece aici se gasesc nu doar acvarii de diverse dimensiuni si forme, dar si hrana pentru pesti, decoruri uimitoare si echipamente pentru acvarii extrem de utile si fiabile.

Articolele acvaristice oferite consumatorilor intr-o gama extinsa au preturi pentru toate buzunarele,  un aspect deosebit, iar garantia calitatii este data in mod indubitabil de faptul ca ele sunt fabricate de catre branduri cu notorietate pe piata internationala de profil.

Daca va doriti un acvariu de apa dulce trebuie ca inainte de a cumpara cei mai frumosi pesti din magazin sau din targurile de profil sa comandati un acvariu potrivit ca dimensiuni si forma, care poate sa fie cu sau fara incalzire, dupa necesitati.

Fiecare tip de acvariu are propriile avantaje pentru anumite tipuri de pesti.

Acvariile cu incalzire ofera posibilitatea crescatorilor de a detine mai multe specii de pesti.

Acvariile cu apa rece la temperatura camerei trebuie sa includa filtrarea apei, in timp ce acvariile cu apa calda folosesc incalzitoare, care permit reglarea temperaturii  dupa cerintele pestilor, de cele mai multe ori intre 22 si 27 de grade Celsius.

Un acvariu de apa dulce este preferat de majoritatea acvaristilor amatori, deoarece costurile sunt mai mici, echipamentele necesare mai putine, iar intretinerea speciilor de pesti si plantelor de apa mai usoara. Acvariile de apa dulce pot ca sa fie dreptunghiulare, patrate, convexe, rotunde.

Cele mai potrivite raman totusi acvariile dreptunghiulare sau patrate de dimensiuni medii sau mari, cu o capacitate de minim 100 de litri. Contrar a ceea ce se crede, un acvariu mic va fi mai greu de intretinut, deoarece apa va trebui schimbata mai des si va trebui avut mai multa grija la temperatura, precum si la PH-ul apei.