(P) 5 Piese de mobilier cu care poți schimba radical atmosfera apartamentului tău

(P) 5 Piese de mobilier cu care poți schimba radical atmosfera apartamentului tău

Când locuiești zi de zi în același apartament, veșnic înconjurat de aceleași piese de mobilier, la un moment dat se instalează rutina. Și cu toate că aceasta face minuni pentru trup, când vine vorba de psihic, originalitate și creație, ea reprezită un mare impediment. Mai ales dacă profesia pe care o ai presupune o doză de creativitate, este foarte dificil să-ți găsești mereu inspirația când lucrurile din jurul tău rămân în permanență neschimbate.

Pe de altă parte, a-ți renova apartamentul ori de câte ori ai nevoie de un impuls creativ, ar ridica o mulțime de probleme legate de buget, deranj și locul unde să te debarasezi de mobila veche. În plus, o astfel de alternativă radicală, nu ar trebui niciodată luată în considerație înainte de epuizarea tuturor celorlalte variante.

În articolul de astăzi, pentru că vrem să ne concentrăm doar pe creativitate și nu pe deranjul ce-l implică schimbarea integrală a mobilierului dintr-o locuință, am ales cinci piese care se pot schimba ușor, fără mari bătăi de cap, dar care asigură un impact pozitiv asupra aspectului unui apartament. Și mai mult, am ales exclusiv piese convenabile ca preț și simplu de găsit. Multe dintre ele se pot achiziționa la prețuri rezonabile și la o calitate extraordinară din magazinul online ACAJU.ro, iar restul poate chiar le ai deja, dar nu le folosești cum trebuie.

5 Piese cu care să schimbi aspectul locuinței

#1 Scaunele

Știai că apartamentul tău poate lua o cu totul altă înfățișare schimbând un lucru atât de banal ca scaunele? Noi sau nu, moderne sau vintage, din lemn sau alte materiale, scaunele dintr-o locuință sunt ușor de ignorat doar pentru locatarii acesteia. Ele nu scapă neobservate de musafirii ce calcă pragul unei case și același impact îl au și pentru locatari dacă sunt schimbate din când în când.

Când vine vorba de scaune, nici nu este nevoie sa investești într-un set complet nou pentru a face o diferență. Într-un apartament cu finisaje în culori nude, un scaun galben, roșu, sau portocaliu, poate fi exact acea pată culoare care să aducă puțină lumină în încăpere.

Scaunele sunt ieftine și dacă consideri necesar, ai putea achiziționa un set complet nou pentru masa din bucătărie. Dar dacă îți plac scaunele pe care le ai acum și nu ești pregătit să renunți la ele, nu înseamnă că nu poți adăuga încă un scaun în alt colț al apartamentului. 

Ai un scaun la intrare pe care să te așezi când de încalți? Ai un scaun în dormitor pentru a spori confortul încăperii? Sau ce spui de un scaun fără spătar, cu aspect deosebit pe care să îl folosești într-un mod creativ ca de exemplu, măsuță de cafea sau suport pentru flori?

#2 Canapeaua

Optează pentru o canapea simplă, doar de două persoane pentru a crea mai mult spațiu în sufragerie, sau o canapea extensibilă, încăpătoare, pentru a obține încă o zonă de dormit. Ai o mulțime de variante de canapele din colecția ACAJU.ro care să schimbe aspectul sufrageriei sau dormitorului tău și cu siguranță multe dintre el ți-ar plăcea.

Chiar și prin poziția ei în încăpere canapeaua schimbă aspectul camerei în care se află. Ca să dai impresia unui spațiu aerisit, nu lipi spătarul canapelei de perete în sufragerie. Cel mai simplu mod de a obține un look modern pentru sufrageria ta este de a elimina toată mobila pe care nu o folosești și să te rezumi la strictul necesar: canapea, măsuță de cafea și televizor. Iar în dormitor, dacă spațiul îți permite, o nouă canapea poate fi fix acel element cu care sporești senzația de confort.

#3 Etajera

Cu mobila de bucătărie din colecția ACAJU.ro obții mai mult ca sigur o bucătărie rafinată și modernă. Dar dacă vrei să-i dai un aer industrial, foarte popular în amenajarea locuinței, ai putea adăuga într-un colț al încăperii și o etajeră din metal unde să pui la vedere vesela care merită admirată.

Se poartă combinațiile de diferite materiale când vine vorba de bucătării și cu o simplă etajeră din metal, poți aduce laolaltă într-un colț pe care înainte probabil că nici nu-l observai, strălucirea rece a metalului etajerei, puritatea porțelanului vaselor, reflexia argintie, de inox a oalelor și tigăilor și bineînțeles, elemente din lemn sub formă de linguri și castroane. 

#4 Comoda

Ca să dai un look inedit locuinței tale, renunță la preconcepții și dă frâu liber imaginației. Cine a spus că televizorul trebuie pus doar pe comode cu sertare, s-a înșelat amarnic. Dacă vrei o casă modernă, atunci când o amenajezi, ideea este să încerci să o faci să arate cât mai puțin a casă. Încearcă să te opui normelor și nu folosi piesele de mobilier strict în scopul pentru care au fost create. 

Comoda de exemplu o poți considera una din acele piese pe care să o folosești ca experiment. În loc de o comodă asemănătoare cu un dulap, alege două scaune fără spătar peste care să pui o placă solidă din lemn. Sau încearcă o bancă de exterior, joasă și dintr-un material mai puțin convențional, iar efectul va fi garantat.

#5 Patul

Dintre toate cele cinci piese de mobilier propuse în acest articol pentru a face o schimbare în propria locuință, patul este cu siguranță cea mai costisitoare achiziție, dar și cel care poate crea cel mai puternic impact.

Mai ales dacă locuiești într-un apartament tradițional, unde înălțimea camerelor este de aproximativ 2.5 metri, încearcă să creezi iluzia de mai mult spațiu, lăsând cât mai mult loc liber pe verticală. 

Lărgimea patului depinde mult în funcție de preferințele personale ale fiecăruia, dar la capitolul înălțime, ai mai mult de câștigat decât de pierdut dacă adopți o atitudine modestă. Dacă ai ocazia, optează pentru cel mai scund pat disponibil și în loc să-l umpli de perne și pături, limitează-te la strictul necesar. Astfel, când vei intra în dormitor, chiar dacă suprafața acestuia este aceeași cu ce aveai înainte, pentru că este mai mult loc liber în sus, vei simți ca ai mai multă libertate de mișcare.