(P) 5 lucruri esențiale unui dormitor modern

(P) 5 lucruri esențiale unui dormitor modern

Este frumos șifonierul pe care l-ai primit cadou de nuntă, dar s-a cam demodat și nici prea încăpător nu mai e. Și salteaua pe care vânzătorul ți-a oferit-o bonus la achiziționarea patului pare în regulă, dar o vezi că s-a cam deformat, începi să simți că dormi pe ghemotoace plus că nu îți mai asigură confort și suport corect pentru coloana vertebrală. Numai pentru aceste motive și ar trebui să fii hotărâtă să îi dai dormitorului tău acel aer modern de care are nevoie urgentă.

Pe orice designer de interior ai întreba, îți va răspunde că dormitorul trebuie să reflecte propria-ți personalitate. Mai mult decât atât, acesta trebuie să fie cea mai bună combinație dintre personalitatea ta și ideea de relaxare și utilitate de care ai atâta nevoie la finalul unei zile obositoare.

Așa că te invităm să vezi care sunt cele cinci piese care nu trebuie să-i lipsească unui dormitor modern.

O saltea de calitate superioară

Îi ești datoare spatelui tău să investești într-o saltea de pat de înaltă calitate. A trecut vremea când saltelele erau recondiționate, deci se impune achiziția unei saltele de ultimă generație. Sunt, acum, și pe piața din România, saltele de pat create prin intermediul unor tehnologii de ultimă generație, cu miez format din mai straturi de spumă oferind o combinație ortopedică și anatomică ce creează un confort excepțional și o relaxare totală. Mai mult, noile saltele au huse detașabile ce le face să fie ușor de întreținut, și sunt tratate antialergic și antibacterian. Materialul textil este moale și delicat la atingere și resping retenția umidității, oferind un mediu de somn uscat. Prin urmare, investiția într-o saltea de lux de ultimă generație nu poate fi decât un câștig personal.

Așternuturi de pat dintre cele mai fine

O saltea de pat de calitate are nevoie de așternuturi pe măsură. Să ai cearceafuri fine este un drept, nu un privilegiu, pentru că ce poate fi mai bun, mai frumos, și mai plăcut decât să dormi în lenjerie ca în puf.

Este suficient să investești în două-trei astfel de așternuturi de foarte bună calitate. Le poți schimba de la o săptămână la alta.

Perne atrăgătoare

Pernele aplatizate, deformate, 'leșinate' nu au ce căuta în dormitorul tău modern, așa că este vremea să le înlocuiești cu unele somptuoase cu design modern,  care îți vor oferi suport corect pentru capul și umerii tăi. Alege perne care au spumă cu memorie, pentru că acestea sunt potrivite pentru toate pozițiile de dormit, iar noua tehnologie Airyform, pe care o regăsești, de exemplu, în pernele Magniflex, permite o prospețime constantă. De asemenea, poți alege perne Classico Wave, care garantează confortul prin forma anatomică.

Dacă încă te mai gândești nostalgic la pernele cu puf de gâscă ale bunicii, află că acestea sunt o sursă inepuizabilă de alergeni. Așa că, pentru că ții la sănătatea ta, alege conștient pernele care au atât compoziția, cât și învelișul cu tratamente antialergenice.

Un covor cu personalitate

Nimic nu conferă unei camere tușa de personalitate mai mult decât un covor. În dormitor lucrurile sunt și mai sensibile: covorul este acela care întregește tabloul. Căldură și finețe în proporții egale alături de culori blânde, calde, covorul, dacă este bine ales și poziționat, îmblânzește trezirile din fiecare dimineață când dai ceasul pe Snooze de cel puțin două ori și nu te dai dusă din pat. Cum este senzația pe care o ai atunci când, părăsind așternuturile calde, piciorul ți se scufundă într-un covor moale și cu atingere ca o mângâiere? Perfectă!

Zero toleranță față de tehnologie

Știm că articolul acesta este despre lucruri care să NU lipsească dintr-un dormitor modern, însă, acum, la final, îți dăm un sfat. Elimină tehnologia din dormitorul tău.

Nu uita că acesta este un loc pentru odihnă, așa că acel lucru imaterial, dar extrem de important care să nu lipsească din dormitorul tău este liniștea.

Lasă tableta și telefonul mobil în altă cameră și nu uita că televizorul este pentru living. Doar urmând acest sfat te vei bucura din plin de Zen-ul pe care l-ai căutat încă de când ai început să visezi că-ți vei transforma vechiul dormitor într-unul modern.