Greșeala nr. 1: Evităm să purtăm mănuși de protecție

Întotdeauna ar fi bine să ai la îndemână și să folosești în activitățile zilnice mănuși de protecție. Dacă de exemplu lucrezi cu substanțe chimice agresive, ca de exemplu un detergent obișnuit pentru cuptor sau pentru baie, și nu îți protejezi mâinile, este posibil ca în scurt timp să ai probleme.

Multe produse de curățat irită pielea, o usucă și provoacă chiar eczeme sau alte reacții alergice. Nu trebuie să simți o astfel de problemă imediat. Poți observa cu timpul, că pielea palmelor și a degetelor a devenit uscată şi se desprinde în bucăţi mari de forma unor solzi de peşte. Dacă te pui să ștergi aragazul cu un burete înmuiat într-un detergent, merită să îți pui mănușile de protecție chiar și pentru două minute. Același lucru este valabil și în ce privește purtarea mănușilor pe timp de iarnă, deoarece frigul usucă fără milă pielea.

Greșeala nr. 2: Modelajul unghiilor slăbite

Modelajul unghiilor, fie cu geluri UV sau cu oje semipermanente, este un lucru minunat. Unghiile sunt frumoase pentru o perioadă de timp mai lungă și sunt întărite fără tendința de a se rupe iar cu o nutriție adecvată se dezvoltă frumos. Dar ce se întâmplă dacă unghiile tale sunt rupte, crăpate sau chiar se luptă cu micoză? Fără doar și poate, modelajul acestora trebuie să aștepte. Dacă nu îți tratezi mai întâi unghiile, le-ai putea cauza leziuni și infecții urâte. Mergi la o farmacie, și cere produse pentru tratamentul acestora, protejează și hrănește-ți pielea mâinilor cu creme sau împachetări de calitate. Nu neglija o dietă variată, bogată în vitamine și minerale. Vei putea observa în câteva săptămâni, că unghiile tale se vor reface, și vei putea începe din nou cu modelajul acestora.

Greșeala nr. 3: Tăierea unghiilor după baie

Este tentant să îți tai unghiile după ce ai savurat o baie în cada plină cu apă caldă, dar în realitate, astfel doar le rănești. Unghiile sunt foarte moi după o astfel de baie și se pot rupe foarte ușor. Piluirea în această stare este complet exclusă, iar unghiei i-ar face mai mult rău decât bine. Dacă vrei să te îngrijești de unghii ca o parte din relaxarea generală, nu le tăia imediat după baie cu foarfece sau nu le pilui. Tratează-le mai bine cu un ulei de unghii parfumat, care le va hrăni și le va întări. Unghia va pimi nutriția necesară iar tu te vei putea bucura de mirosul captivant de vanilie sau zmeură suculentă.

Greșeala nr. 4: Neglijența picioarelor

Îți pasă de picioare doar în timpul verii, când sunt la vedere? Greșeală! Acestea merită grija noastră pe tot parcursul anului. Picioarele frumoase, îngrijite, cu unghiile aranjate sunt cea mai bună imagine a unei persoane. De obicei oamenii ignoră picioarele, în special în sezonul rece. De fapt adu-ți aminte de momentele în care ai zărit o persoană, bărbat sau femeie, care avea o pedichiură neîngrijită, murdară chiar și o alta care, avea un aspect îngrijit al picioarelor. Compară cele două situații și gândește-te în „picioarele“ cui ai vrea să fii. Prin urmare, cel puțin din când în când vizitează un salon de pedichiură sau oferă o îngrijire corespunzătoare picioarelor tale acasă. Este foarte simplu! În primul rând, poartă șosete din material de înaltă calitate și încălțăminte respirabilă. În al doilea rând foarte importantă este hidratarea pielii picioarelor şi a altor zone, folosind peeling-uri, loţiuni şi creme de corp care hidratează, hrănesc și protejează pielea. Picioarele tale îți vor mulțumi.