Ingrediente:

  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei grași roșii
  • 2 ardei iuți
  • 3 frunze dafin
  • 800 g roșii în bulion
  • 2-3 roșii proaspete
  • 4-6 ouă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 1. Într-o tigaie mare se pun
    2-3 linguri de ulei să se
    încingă și se pun apoi ceapa
    tocată, usturoiul tăiat feliuțe,
    ardeii grași cubulețe și cei iuți
    mărunțiți, foile de dafin, un
    praf de sare și piper.
    2. Se amestecă și se lasă pe foc
    aproximativ 15 minute, apoi
    se pun roșiile în bulion cu tot
    cu suc, se mărunțesc direct în
    tigaie și, din momentul în care
    ajunge din nou la punctul de
    fierbere, se lasă 5 minute.
    3. Se pun din nou sare și piper
    și se acoperă cu felii de roșii
    proaspete. Cu o lingură se fac
    mici goluri în care se pun ouăle
    sparte.
    4. Se lasă pe foc până ce
    albușul și gălbenușul ouălor se
    încheagă, după dorință.
    Se aduce la masă cu pătrunjel
    tocat mărunt. Poftă bună la ouă în
    sos picant!

    Sursa foto: Shutterstock