Ostropel de pui

Ostropel de pui

Mirosul ostropelului de pui îmi amintește întotdeauna de mesele de duminică din copilărie. Ți-am făcut poftă? Aceasta este cea mai simplă rețetă de ostropel de pui, pentru a cărui reușită garantăm!

Ingrediente:

un kg pulpe de pui dezosate sau piept de pui dezosat

un ardei gras

500 ml suc de roșii

un pahar vin roșu sec

una-două căpățâni usturoi (după preferințe)

o legătură mărar

sare

piper

ulei

un vârf de cuțit boia iute

 

  1. Carnea porționată se rumenește ușor în ulei, împreună cu ardeiul gras tăiat fâșii, apoi se așază într-o cratiță mai mare.
  2. Separat, într-un castron, se amestecă sucul de roșii cu vinul și usturoiul curățat și zdrobit. Compoziția se toarnă peste puiul rumenit, iar cratița se dă la cuptor.
  3. După 30 de minute, se potrivește sosul cu sare, piper și boia, după gust, și se presară mărarul proaspăt tocat, apoi se mai dă cratița la cuptor încă 10 minute.
  4. Ostropelul de pui se aduce la masă cu mămăligă caldă.

Sursă foto: shutterstock

Loading...