Dantură înghesuită, dinți încălecați, spații mari și inestetice între dinți sau mușcături greșite cu efecte negative de neimaginat asupra sănătății întregului organism… Toate aceste neajunsuri pot fi rezolvate, mai nou, în România. Iar tehnica inovatoare extrem de utilă în acest sens este Ortodonția Computerizată Individualizată.

Ce înseamnă Ortodonția Computerizată Individualizată

Această nouă tehnologie ortodontică presupune ca medicul să îți ”croiască pe măsură” un aparat dentar 100% personalizat. Care să activeze fiecare dinte în parte atât cât acesta are nevoie și să-l așeze la locul potrivit.

Dr. Silvia Covrig

”Practic, ortodonția computerizată personalizată ajută pacientul să atingă obiectivele estetice într-un timp mult mai scurt, cu până la 6 luni. Prin comparație cu tehnicile clasice. Deoarece fiecare pacient este tratat în funcție de particularitățile structurii sale osoase. Precum și în funcție de rotațiile defectuase ale fiecărui dinte în parte ce trebuie corectat.

Un mare avantaj al acestei tehnici este faptul că brackeții obținuți prin ortodonția computerizată individualizată pot fi metalici sau fizonomici (ceramici) la fel ca si cei clasici. Pentru pacient, principalul beneficiu este scurtarea perioadei de tratament și astfel eliminarea mai multor neplăceri legate de aspect, igienă sau alimentație dar si corectitudinea si exactitatea miscarilor dentare evitand astfel riscul de recidiva al anomaliei sau miscari dentare in directii nedorite”, ne-a explicat Dr. Silvia Covrig, Medic Specialisit Parodontologie și Ortodonție Computerizată.

Cum se face?

Medicul folosește propriile măsurători și specificații precum structura osoasă sau rotația dinților, stabilește împreună cu pacientul planul de tratament și nevoile estetice, însă, comparativ cu metoda clasică în care toți brackeții folosiți la îndreptarea dinților erau identici, în ortodonția computerizată individualizată fiecare bracket ce va corespunde unui dinte și este construit special pentru rotația respectivă.

Astfel, se evita etape în care anumiți dinți nu raspund tratamentului, iar alinierea dintilor va fi mai rapidă și rezultatele spectaculoase. Nu există restricții în utilizarea acestei noi tehnologii. Datorită versatilității cu care pot fi folosiți brackeții produși prin ortodonția computerizată personalizată, această tehnică nu are restricții. Așadar, această poate fi folosită la orice vârstă, atât la copii, adolescenti și la adulți care doresc să corecteze anomaliile dentare de pozitie ale dintilor.

De asemenea, noua tehnologie ortodontică poate fi folosită atât pe aparate fixe metalice, cât și pe cele ceramice sau ”invizibile”, permițând pacientului să aleagă varianta potrivită estetică și financiară.

Sursa foto: Clinica Dentica