Orez la cuptor

Orez la cuptor

Ne-am cam săturat de pilaf așa că am făcut câteva porții sănătoase de orez la cuptor. Vreți și voi rețeta asta de orez?

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bob lung
  • 2 lingurițe ulei
  • 3 căței usturoi
  • o ceapă mică
  • un ardei gras roșu
  • 250 g miez de dovleac
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • Pentru copt:

  • 3-4 felii mozzarella
  • 1. Orezul se pune într-un vas, se acoperă cu apă rece și se lasă așa 5 minute.
    2. Se încinge uleiul și se călește usturoiul un minut. Se adaugă ceapa tocată și se lasă 5 minute, apoi se pune ardeiul gras tăiat fâșii și se mai lasă 2 minute.
    3. Se adaugă orezul bine scurs și se lasă un minut pe foc, amestecând să se călească un pic. Se pune dovleacul tăiat mărunt, se presară sare și se pune apă, cât să acopere orezul. Se lasă pe foc 20 de minute.
    4. Se ia vasul de pe foc, se pune brânza deasupra și se lasă la cuptor 10 minute. Se aduce la masă cu mărar deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock