Orez indian

Orez indian

Vreți să aduceți gustul Indiei pe masa din bucătărie? Un bol cu orez indian este alegerea ideală pentru a vă familiariza cu gusturile indiene!

Ingrediente

  • 500 g orez
  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • puţin şofran
  • 5 boabe cardamom
  • 3 cuişoare
  • un baton scorţişoară
  • 1/2 linguriţă pudră ghimbir
  • 600 ml supă de pui
  • sare
  • 1. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare şi se pune ceapa la călit.
    2. Se adaugă şofranul, cardamomul, cuişoarele, scorţişoara, ghimbirul şi orezul.
    3. Se amestecă bine pentru ca orezul să fie bine acoperit de condimente şi separat se încălzeşte supa.
    4. Se toarnă apoi supa peste orez, se sărează şi se lasă la fiert 20 de minute, cu capac. Acest orez indian se serveşte cu pui la grătar.

    Sursa foto: Shutetrstock