OREZ CU ŞOFRAN

► Ingrediente
►350 g orez cu bob rotund
►40 ml ulei
►100 g ceapă
►30 ml vin alb
►1,5 l supă din concentrat de legume
►un vârf de ac de şofran
►16 bucăţi sparanghel
►sare

► Preparare:
1. Se leagă câte 4 bucăţi de sparanghel într-un mănunchi, se taie baza şi se fierb în apă cu sare. De când fierbe apa, se mai ţin 5 minute. Se scurg şi se trec sub un jet de apă rece.
2. În ulei încins se căleşte ceapa tăiată mărunt şi, când devine translucidă, se pun orezul şi vinul şi se lasă să se absoarbă. Apoi, se pune şofranul şi supa din concentrat de legume şi se lasă să se absoarbă toată de către orez.
3. După aceea se aşază sparanghelul peste orez şi se dă la cuptor pentru 10 minute.

Loading...