Orez cu mix de legume

Ingrediente
►300 g orez cu bobul lung
►o ceapă albă
►2 ardei roşii
►un ardei galben
►un ardei verde
►100 g porumb din conservă
►2-3 roşii cherry
►2 dovlecei
►sare
►piper alb şi roşu
►100 g margarină
Pentru garnitură:
►o salată verde
1. Se alege orezul şi se spală în câteva ape. După ce s-a curăţat bine şi apa este limpede, se pune să fiarbă în 900 ml apă rece.
2. Separat, se curăţă ceapa, ardeii şi dovleceii. Se spală şi se taie cubuleţe. Legumele se călesc în margarina topită în prealabil.
3. După ce a fiert orezul, se amestecă cu legumele călite şi cu porumbul scurs în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, să se rumenească.
4. Orezul cu legume se serveşte cu salată verde şi se ornează cu pătrunjel verde sau în funcţie de preferinţe.

Loading...