Aveți prin congelator vreo pungă de hribi sau alte ciuperci de pădure? Dacă răspunsul este afirmativ, nu mai stați pe ganduri și apucați-vă să pregătiți rețeta asta delicioasă de orez cu ciuperci de pădure!

Ingrediente

  • 200 g orez pentru risotto
  • o pungă hribi congelați
  • 300 ml supă
  • 25 g unt
  • 100 ml smântână
  • 1/2 ceapă
  • un căţel usturoi
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • Preparare:

    1. Ciupercile congelate se fierb
    5 minute în supă, se pun apoi
    la scurs şi se păstrează zeama.
    2. Într-o tigaie, se topeşte
    untul, se pun ceapa şi usturoiul
    tocate şi, după ce se înmoaie,
    se adaugă două linguri de
    smântână. Se lasă un clocot.
    3. Se pun apoi orezul, ciupercile,
    restul smântânii şi se
    toarnă şi zeama în care au fiert
    ciupercile.
    4. Se lasă pe foc până ce orezul
    şi ciupercile sunt fierte, se ia de
    pe foc, se pune parmezanul şi
    apoi, după amestecare, se potriveşte
    gustul de sare şi piper. Se servește cea mai
    bună porție de orez cu ciuperci de pădure!