Totul a început într-o dimineață, când pregătea micul dejun. Ea a observat că are din senin o umflătură pe gât.

 

„În momentul în care am terminat de pregătit micul dejun, umflătura a crescut. Imediat am căutat pe Google cauze ale inflamării glandelor limfatice. Nici un rezultat nu era bun”, a povestit Oprah.

Îndrăgita vedetă TV a mărturisit că speriată de tot ce a găsit pe net, și-a făcut imediat programare la doctor, iar cele patru ore în care a așteptat să o primească medicul au fost cruciale pentru ea. S-a gândit la tot ce era mai rău, a încercat să-și pună un diagnostic legat de simptomele pe care le avea, gândindu-se și la cancer,  și încerca să-și amintească tot ce a băut și a mâncat.

Oprah Winfrey credea că are cancer

În final, celebra prezentatoare TV a dezvăluit că s-a îngrijorat degeaba. Medicul ei a descoperit că avea glandele salivare blocate și i-a prescris un remediu simplu: să bea apă și suc de lămâie.

După doar doi litri de apă și câteva felii de lămâie, blocajul a dispărut, iar în două zile gâtul ei a revenit la dimensiuni normale.

„Nu-mi venea să cred. M-am agitat singură și mi-am ridicat tensiunea, gândindu-mă cum să-mi rearanjez viața ca să mă pot descurca cu boala de care credeam că sufăr. Adevărul este că nimeni nu-și apreciază sănătatea până nu și-o pierde. Înainte de această sperietură nu mi-am gândit niciodată la glandele salivare”, a declarat Oprah.

Mai mult, ea a vrut să transmită un mesaj tuturor femeilor și chiar tuturor, în care îi îndeamnă să-și respecte corpul și să aibă grijă de sănătatea lor. În plus, ea le precizează să nu facă greșeala ei și să caute un diagnostic pe internet, ci să se îngrijoreze doar de ce le spune medicul.

Citește și: