Omletă cu cartofi

Omletă cu cartofi

O altfel de omletă pentru dimineți de vacanță! Mâine dimineață fac o omletă cu cartofi…cred că fac porție dublă căci familionul meu iubește rețeta asta!

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 4 ouă
  • o ceapă
  • ulei
  • sare
  • 1. Cartofii se curăță și se taie rondele subțiri, iar ceapa se taie peștișori.
    2. Într-o tigaie se toarnă 50 ml de ulei și, după ce s-a încins, se pun cartofii și ceapa. Se lasă 15 minute la foc mic, pentru a se prăji, apoi se scoate amestecul din tigaie și se lasă la scurs de surplusul de ulei.
    3. Într-un castron se bat ouăle cu sare și se pune amestecul de cartofi și ceapă. Se lasă 10 minute să se îmbibe bine.
    4. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei, se lasă la încins și se adaugă amestecul de ouă și cartofi. Se lasă 5 minute pe o parte, se întoarce pe cealaltă parte cu ajutorul unei farfurii și se mai lasă 5 minute. Se servește caldă sau rece.

    Sursa foto:Shutterstock