O italiancă de 21 de ani transpiră sânge!

o italiancă transpira sange

Medicii italieni au publicat în revista Canadian Medical Association Journal (CMAJ) straniul caz al unei paciente, în vârstă de 21 de ani, care transpiră sânge prin porii feței și ai mâinilor. Medicii Roberto Maglie și Marzia Caproni au descris într-un articol al revistei canadiene cazul tinerei care de trei ani transpiră cu sânge prin aceste părți ale corpului fără să aibă vreo leziune. Potrivit lor, este vorba de hemoragii care se produc fără niciun fel de motiv și care intervin când pacienta doarme, sau în timpul practicării de exerciții fizice. Hemoragiile durează între 1 și 5 minute, au explicat experții.

Citește și: Soția prințului Charles, Camilla, la un pas de moarte! Are cancer hepatic din cauza alcoolului

Episoadele de transpirație cu picături de sânge au făcut ca tânăra – al cărei nume e ținut încă secret- să se „izoleze social” și să dezvolte simptome „depresive și de panică”. Deși au fost tratate aceste probleme de anxietate cu medicamente, hemoragiile au continuat. Medicii au diagnosticat-o pe tânără cu o boală rară denumită hematohidroză, ce constă în „eliminarea spontană de transpirație sanguină prin pielea intactă”. Totuși, experții nu cunosc cauzele acestei hematohidroze, deși ar putea avea la bază boli sistemice, sau tulburări psihomatice.

Vaticanul se implică în cazurile persoanelor care sângerează din senin

Potrivit istoriei medicale, o posibilă explicație a transpirației cu sânge este afectarea rețelei de vase foarte mici (capilare) aflate împrejurul glandelor sudoripare. Atunci când acestea se dilată din cauza anxietății, ele se pot rupe, iar sângele poate ajunge în glandele sudoripare. Tinerei i-a fost administrat propanolol, un medicamente folosit în tratarea hipertensiunii, care a redus, dar nu a eliminat, hemoragiile prin porii pielii. Astfel de cazuri sunt aduse în atenția publicului în fiecare an, mai ales că sângerările sunt tratate adesea ca fiind miracole divine. Vaticanul se implică de cele mai multe ori, din dorința credincioșilor de a asigura că e vorba de o minune. Deocamdată, medicii italieni nu au cerut ajutorul experților de la Vatican.

Citește și: