O femeie de 109 ani dezvăluie secretul longevității. E simplu de pus în practică, dar merită? Însă poți să o contrazici?

secretul longevitatii fara barbati

Când e vorba despre secretele longevității, cel mai bine e să-i întrebi pe cei care au norocul să fi trecut de suta de ani. Chiar știu ce vorbesc. Și unii îți vor spune că o bere pe zi i-a ținut cu chef de viață, alții, cum e Susanna Mushatt Jones, că șunca a fost cea care a ajutat-o să trăiască 116 ani. Dar sunt și răspunsuri mai ciudate de atât.

Jesse Gallan, de 109 ani, din Scoția, a dat cel mai ciudat răspuns întrebată fiind ce a ajutat-o să ajungă până la această vârstă.

Femeia, născută în 1906 în Kintore, Scoția, a avut cinci surori și un frate. Întreaga familie a crescut într-o căsă mică, țărănnească, cu numai două camere. Dormeau pe saltele umplute cu paie, iar la școală nu a fost decât pentru puțină vreme, fiind nevoită apoi să muncească într-o fermă de păsări.

Apoi, a lucrat ca menajeră pentru un om de afaceri înstărit. Anii au trecut, slujbele s-au schimbat, iar în cele din urmă a ajuns într-un azil pentru bătrâni, Crosby House. Aici, are o prietenă bună, Sarah Jane, cu care își petrece mai tot timpul. E o persoană încă independentă, în ciuda vârstei, având ca hobby muzica și adorând să ia parte la cursul de aerobic.

Ai fi tentat să crezi că faptul că e activă și că are o viață socială intensă au ajutat-o să ajungă până la această vârstă. Dar nu. Altul e secretul. 'Secretul meu pentru o viață lungă a fost să mă țin depatre de bărbați. Aduc doar probleme', a declarat femeia.

Al doilea secret al său: terciul. Îl adoră și crede că i-a prelungit mult viața.

Vezi și O femeie care tocmai a împlinit 100 de ani spune care e secretul longevității sale. Și e unul deopotrivă amuzant și la îndemână

Citește și: