O femeie e în comă, din cauza cremei de față pe care o folosea. Iată ce conținea aceasta

in coma de la crema antirid

O femeie din orașul american Sacramento a ajuns la spital, în iulie, cu amorțeală în mâini și picioare, dificultăți de vorbire și de mers, toate cauzate de crema de față pe care o folosea de două ori pe zi, de mai mulți ani.

Femeia în vârstă de 47 de ani, mamă a cinci copii, a cărei identitate nu a fost făcută publică, cumpărase crema de la o persoană, aceasta fiind adusă din Mexic. Folosea de mulți ani așa ceva, pentru că i se părea că funcționează mai bine decât brandurile autohtone, a povestit fiul ei.

Numai că s-a dovedit că aceasta avea o concentrație foarte mare de mercur.

În prezent, femeia este în comă și nu se știe cum va evolua starea ei.

Mare atenție! Maia ales cremele de albire a tenului conțin mercur!

În mod normal, oamenii sunt expuși la mercur prin alimentație, prin intermediul peștelui (mai ales cel de mari dimensiuni) sau crustaceelor.

Mai rar se întâmplă ca pielea să fie expusă la mercur. Totuși, când așa ceva se întâmplă, sunt afectate sistemul central și periferic, iar simptomele care pot apărea sunt tremurat, pierderea memoriei și disfuncții cognitive și motorii.

Prin alimentație, nu ajung în organism mai mult de 5 micrograme de mercur pe litru. În organismul femeii s-au găsit 2.630 de micrograme de mercur la litrul de sânge, toxina ajungând inclusiv în creier.

Specialiștii avertizează că mercurul se găsește cel mai adesea în cremele pentru albirea tenului, folosite mai cu seamă de indieni și asiatici, dar nu numai.

Vezi și Ce-a pățit un tânăr care nu a mâncat deloc fructe și legume în ultimii 10 ani. A trăit cu cartiofi prăjiți și cârnați

Citește și: