O boală necunoscută ucide câinii în Norvegia. 25 de patrupede ar fi murit. Sfatul Asociației Chinologice Române

O boală necunoscută ucide câinii în Norvegia. 25 de patrupede ar fi murit. Sfatul Asociației Chinologice Române
O boală necunoscută ucide câini în Norvegia. În ultimele zile nu mai puțin de 25 de patrupede au murit, după ce au avut aceleași simptome. Afecțiunea este extrem de agresivă.
Nu mai puțin de 40 de câini s-au îmbolnăvit, vomitând și având diaree, anunță Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentelor.
Institutul Veterinar de la Oslo a mai anunțat că, dintre animalele decedate, trei aveau sânge în intestine, dar a exclus ca posibile cauze ale deceselor salmonella sau otrăvirea.

„Încă nu știm dacă această boală este contagioasă sau este doar un caz de îmbolnăviri în serie', a spus un purtător de cuvânt.

Autoritățile au sfătuit proprietarii de câini să îi țină în lesă și să evite contactul cu alte patrupede.

Reacția Asociației Chinologice Române față de boala necunoscută care ucide câinii în Norvegia

Iată și reacția Asociației Chinologice Române: „În această perioadă Norvegia se confruntă cu un sindrom extrem de agresiv și în majoritatea cazurilor letal la animalele din specia canină. Simptomele sunt voma și diareea sanguinolentă cu pierderi mari de sânge. Din momentul apariției acestor simptome, este o chestiune de ore până la decesul câinelui. Nu se cunoaște cu exactitate ce produce acest sindrom și cum se răspândește. S-au semnalat cazuri în mai multe locații din Norvegia și până în prezent au decedat zeci de câini. Până vom avea mai multe informații asupra acestei situații, vă recomandăm să nu călătoriți însoțiți de câini în această țară și chiar în țările limitrofe acesteia. De asemenea, până la clarificarea acestei situații, membrii A.Ch.R. nu vor mai accepta înscrieri la manifestarile organizate în România pentru câinii din Norvegia.

 Consiliul Director al Asociației Chinologice Române”
Citește și:

Ce spune respirația urât mirositoare despre sănătatea câinelui tău