Nuga de cacao

Ingrediente:
►130 g ciocolată neagră cu 70% cacao
►100 g zahăr cristale
►100 g miere
►100 g migdale
►30 g cafea boabe
►un albuş
►30 ml apă

1. În tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, se pun migdalele şi se coc timp de 12 minute, amestecându-le de două ori. Apoi, se lasă deoparte. Ciocolata se topeşte la bain-marie.
2. Se amestecă mierea, zahărul şi apa într-o crăticioară, se pune pe foc şi după ce a fiert două minute se trage de pe foc. Albuşul se bate spumă şi se adaugă uşor siropul de zahăr şi miere. Se amestecă şi se adaugă şi ciocolata topită şi călduţă. Apoi se pune totul la bain-marie, amestecând mereu. Când se desprinde de fundul vasului, este gata. Se pun migdalele şi boabele de cafea.
3. Amestecul se pune într-o formă de silicon sau într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la frigider pentru o noapte.

Loading...