Printre beneficiile nucilor este reducerea colesterolului LDL (rău) în organism, prevenirea inflamației, îmbunătățirea metabolismului, gestionarea greutății și controlul diabetului.

Alte beneficii importante pentru sănătate ale nucilor includ îmbunătățirea sănătății creierului și acțiunea de stimulare a dispoziției.

De asemenea, se crede că acestea încetinesc răspândirea cancerului.

Nucile au fost întotdeauna considerate „alimente pentru creier”, probabil datorită asemănării sale cu creierul.

Din acest motiv, ele au fost considerate ca un simbol al inteligenței, ceea ce duce la convingerea că acestea sporesc, de fapt, intelectul.

Deși acest lucru nu este 100% adevărat, studii recente au demonstrat că consumul acestora contribuie la promovarea funcției creierului.

Valoarea nutrițională a nucilor

Apă 6,28 g
Energie 500 kcal
Proteină 8,28 g
Lipide totale 35,71 g
Carbohidrați 47,59 g
Fibre 3.6 g
Zahăr 32,14 g
Calciu71 mg
Fier 1,29 mg
Potasiu 232 mg
Sodiu 446 mg

Nucile românești sunt o sursă bogată de vitamine. Ele au vitaminele B (vitamina B6, tiamina, riboflavina, niacinul, acidul pantotenic și acidul folic), vitamina E.

Au și minerale precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu și zinc.

Nucile sunt 65% grăsimi și 15% proteine. Acestea sunt mai bogate decât cele mai multe fructe cu coajă lemnoasă în grăsimi polinesaturate.

Au o cantitate relativ mare de acid gras omega-3 numit acid alfa-linolenic (ALA).

Conțin și alte minerale esențiale, cum ar fi betacaroten, luteină și zeaxantină, precum și fitosteroli. Ele sunt o sursă bună de fibre dietetice.

Sunt surse bogate de antioxidanți cum ar fi acidul ellagic, catechinul, melatonina și acidul fitic.

Nucile sunt considerate ca „alimente de putere”, deoarece se crede că îmbunătățesc rezistența organismului.

Gura urât mirositoare poate anunța boli grave

Nucile românești și beneficiile lor pentru sănătate

Să descoperim beneficiile majore pentru sănătate ale nucilor.

1. Îmbunătățirea sănătății inimii

Nucile sunt bogate în acizi grași omega 3 care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.

Nucile proaspete sunt bogate în aminoacid l-arginină și acizi grași mononesaturați (72%) cum ar fi acidul oleic.

De asemenea, conține EFA, cum ar fi acidul linoleic, acidul alfa-linolenic (ALA) și acizii arahidonici.

Includerea acestor nuci în orice regim alimentar ajută la prevenirea bolilor coronariene prin favorizarea unei aprovizionări sănătoase a lipidelor.

Un studiu sugerează că nucile scad colesterolul LDL (rău) și măresc nivelul de colesterol HDL (bun).

Cercetătorii germani au constatat că nucile consumate au redus și nivelul de ApoB, un marker folosit pentru a evalua riscul bolilor cardiovasculare.

2. Gestionarea greutății

Nucile sunt sățioase. Sursa bogată de proteine ​​și fibre o face o opțiune sănătoasă de gustare, în special pentru vegetarieni.

3. Sănătatea oaselor

Acizii grași esențiali asigură sănătatea osoasă a corpului.

Acestea cresc absorbția și depunerea de calciu, reducând în același timp excreția urinară a calciului.

4. Sănătatea creierului

Nucile românești conțin acizi grași omega-3, care contribuie la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.

Acizii grași omega-3 cuplați cu iod și seleniu asigură o funcționare optimă a creierului.

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt incluse în dieta mediteraneeană și sunt cunoscute pentru tratarea tulburărilor cognitive precum demența și epilepsia.

5. Puterea antioxidantă

Nucile sunt pe locul al doilea în lista produselor alimentare bogate în antioxidanți, după mure.

Antioxidanții puternici, cum ar fi chinone juglone, tellimagrandina taninului și morinul flavonol prezent în nuci, au o putere remarcabilă de captare a radicalilor liberi.

Acești antioxidanți ajută de asemenea la prevenirea afecțiunilor hepatice datorate substanțelor chimice.

6. Îmbunătățesc metabolismul

Nucile furnizează organismului minerale cum ar fi mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu.

Aceste minerale contribuie la activitățile metabolice cum ar fi creșterea și dezvoltarea, generarea spermei, digestia și sinteza acidului nucleic.

7. Controlul diabetului

Persoanele care suferă de diabet pot consuma nucă în mod regulat fără a se îngrășa, deoarece conțin o cantitate mare de grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

Cercetătorii spun că aportul de nuci este invers proporțional cu riscul de a dezvolta diabet de tip II.

8. Prevenirea cancerului

Nucul are capacitatea de a controla creșterea celulelor canceroase în organism.

Compușii fenolici, acizii grași omega-3, gama-tocoferolul și alți antioxidanți găsiți în ele au înregistrat un control asupra celulelor canceroase umane.

De ce este bine să consumi migdale crude înmuiate în apă. Iată 6 beneficii dovedite

9. Curăță sistemul digestiv

Acest superaliment ajută la curățarea tractului digestiv intern, ajutând la detoxifiere prin eliminarea toxinelor și deșeurilor.

Elimină și constipația, ele ajută intestinul și au proprietăți prebiotice.

Alimentația cu nuci în fiecare zi a crescut Lactobacillus, Ruminococcus, și Roseburia, care a ajutat funcția intestinului mai bine.

10. Îmbunătățirea fertilității masculine

Nucul are un impact pozitiv asupra fertilității masculine prin îmbunătățirea calității, cantității, vitalității și motilității spermatozoizilor.

11. Reduce inflamația

Componentele polifenolice și substanțele fitochimice găsite în nuci reduc efectele inflamației în organism.

12. Bune pentru gravide

Sursa bogată în complexul de vitamina B prezentă în nucile prăjite de nuci este esențială pentru creșterea fătului.

13. Reglează somnul

Această nucă produce melatonina, un hormon care ajută la inducerea și reglarea somnului și este prezent în forma bio-disponibilă în ele.

Adăugați nuci la feluri de mâncare pentru a vă asigura un somn bun, odihnitor.

14. Buna dispoziție

Lipsa de acizi grași omega-3, furnizată de nuci, cauzează hiperactivitate, iritabilitate și nervozitate.

Suplimentarea dietei unui copil cu aceste fructe cu coajă lemnoasă compensează deficitul EFA și le ameliorează starea de spirit.

Acest lucru este valabil și pentru persoanele care suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD), care se luptă cu depresia și stresul după o traumă.

15. Au grijă de piele

Vitamina E prezentă în nuci ajută la menținerea și protejarea pielii de radicalii liberi care sunt dăunători în natură.

De asemenea, ajută la prevenirea ridurilor și a pielii uscate.

Utilizarea regulată a nucilor ameliorează ridurile. Acționează ca un exfoliant natural și ajută la menținerea pielii tinere și proaspete.

Mâncărimea de burtică în timpul sarcinii – cauze și remedii simple

16. Proprietăți astringente

Uleiul de nuci are proprietăți astringente semnificative. Are o aromă bogată, de nucă, care ajută la mâncare.

Dă un gust plăcut, dar numai atunci când este utilizat cu moderație.

Este folosit ca ulei de bază în diverse terapii cum ar fi aromoterapia și terapia de masaj, precum și în industria cosmetică și farmaceutică.

17. Susține imunitatea

Consumul regulat de nuci naturale decojite ajută la construirea unui sistem imunitar puternic, care poate preveni apariția diferitelor boli.

Sursa bogată de antioxidanți este responsabilă pentru acest beneficiu.

18. Nucile și îngrijirea părului

Nucile sunt responsabile pentru părul sănătos, deoarece întăresc foliculii de păr și elimină mătreața scalpului.

De asemenea, asigură un păr mai gros, mai lung și mai puternic.

19. Infectii fungice

Infecțiile fungice de pe piele sau din interiorul corpului pot fi eliminate introducând în dietă nuci.

Nucile românești – Efecte secundare

În medie, 7-9 nuci sunt considerate ok pentru consum. Cu toate acestea, dacă mâncați nuci în exces, există unele efecte secundare, care sunt după cum urmează:

Alergia

Excesul poate duce la o serie de reacții alergice de la minore la letale.

Probleme digestive

Consumul prea mare de nuci poate duce la greață, dureri de stomac, diaree, balonare și multe altele.

Creșterea în greutate

Deși este o sursă de grăsimi bune, excesul poate face ca greutatea să crească.

Sarcina și alăptarea

Femeile însărcinate și care alăptează sunt sfătuite să consume doar în cantități prescrise, moderat.

Nucile românești – metode de servire

Adăugați nuci tăiate la pui și pește chiar înainte de a le găti.

Folosiți pudra de nuci pe sandvișuri, salate sau orice alt fel de mâncare.

Adăugați nuci tăiate la deserturi pentru o aromă.

Adăugați-le în iaurt pentru a face un desert sănătos.

Consumați nucile ca pe o gustare sănătoasă, crude sau coapte.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto