Nu reușesc să am nicio relație de lungă durată

Nu reușesc să am nicio relație de lungă durată

Am avut opt relații până acum, foarte scurte… nu reușesc să stau prea mult lângă nicio fată care îmi place sau mă părăsesc ele. Una dintre ele mi-a zis că sunt superficial. Am stat și m-am întrebat de ce, pentru că am 31 de ani și aș vrea o relație de lungă durată, aș vrea să fie cineva mereu acasă când vin de la serviciu. Eu cred că nu pot avea încredere în nimeni și nu cred pur și simplu că ține cineva cu adevărat la mine. Eu cred că asta ar fi problema mea… cum să abordez lucrurile?

Mihai V., e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Dragă Mihai, o relație de lungă durată se construiește cu răbdare. De asemenea, și încrederea în persoana de lânga tine se construiește tot cu răbdare. Nu există relații extraordinare „by default', ci toate presupun compromisuri, așteptări, discuții și împăcări, dezamăgiri, bucurii, surprize, etc. Superficialitatea de care vorbea fosta ta prietenă este de fapt proiecția ei, teama ei, nu este neapărat realitatea.

Vei găsi fata cu care să construiești o relație când vei avea mai multă încredere în tine. Îmi amintesc de un sfat dat de o mamă fiului ei când a fost întrebată „Cum voi știi că este fata potrivită?' Răspunsul mamei respective a fost „Tu să n-ai altă grijă decât să fii băiatul potrivit!'

Îți recomand cartea „Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine' de Lise Bourbeau, poate-ți va oferi niște răspunsuri cu privire la trădare și abandon, principalele temeri care te împiedică să investești încredere într-o relație! Mult succes!