Te înfometezi

Lipsa mâncării nu presupune neapărat scăderea în greutate, pentru că asta duce la încetinirea metabolismului. În plus, în clipa în care mănânci, organismul tău asimilează imediat și tinde să îți facă rezerve. Iar de aici și până la a te îngrășa nu mai este decât un pas. Mănâncă puțin și des, fără dulciuri și prăjeli. Încearcă la gustări morcovi, nuci, midgale sau fructe între cele trei mese principale.

Mănânci dezordonat

Micul dejun e prea „matinal” pentru a avea poftă de mâncare. La prânz ai de lucru și uite așa se face după-amiază sau chiar seară. Mănânci la ore târzii, fără ca organismul tău să mai aibă timp să consume. Încearcă să ai un program ordonat de masă și să nu mănânci tot dintr-o dată.

Afecțiune a glandei tiroide

Masa ta zilnică s-a înjumătățit, dar constați că numărul kilogramelor pe care le ai se mărește. Iar dacă simți şi o stare de oboseală continuă, anxietate este posibil să suferi de afecțiuni ale glandei tiroide. Ca să te asiguri, mergi la medicul endocrinolog pentru a face un set de analize.

Moștenire genetică

Se poate să ai o constituție greu de schimbat. Oricât ai încerca să slăbești, după sarcină, la menopauză sau într-o altă perioadă a vieţii, ți se pare că efortul tău este în zadar. Este posibil ca insulina din organismul tău să nu mai fie consumată optim de celule, fiind favorizată acumularea grăsimii, mai ales în zona abdomenului. Soluția principală este mișcarea. Mersul pe jos, cel puțin 30 de minute, de câteva ori pe săptămână. Poți încerca și înotul, dansul și masajul.

Probleme gastro-intestinale

Dacă suferi de constipație, deşi consumi o cantitate scazută de alimente, te poți îngrășa. Pentru că mâncarea va sta mai mult timp în tractul digestiv, eliberând treptat în organismul tău substanțe care ar trebui eliminate. Pentru a rezolva această problemă, consumă mai multe alimente bogate în fibre și o cantitate mai mare de lichide.

Medicamente care îngrașă

Din diverse motive, este posibil să urmezi un tratament cu medicamente (pot fi incluse și unele pastile anticoncepționale) care îngrășă, deoarece îți măresc pofta de mâncare. În acest caz, trebuie să discuți cu medicul tău despre efectele adverse ale acestora și, de comun acord, să îți prescrie alte produse, care să nu îți afecteze atât de mult greutatea.

Credit foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri