Îmbrăcată într-o salopetă navy, asortată cu o pereche de pantofi stiletto, regina a mers recent să viziteze o școală, unde a fost invitată de echipa de baschet a școlii să intre pe teren. Maxima a uimit însă pe toată lumea cu gestul ei.

Fără să stea pe gânduri, aceasta s-a descălțat de tocuri și a mers desculță pe teren, iar motivul este unul extraordinar. Aceasta s-a gândit că ar putea să zgârie podeaua cu tocurile, fapt pentru care nu a ținut cont de etichetă și a preferat să-și dea jos pantofii stiletto și să  meargă în picioarele goale. Ea a urmărit jocul copiilor și chiar a vorbit cu câțiva dintre ei.

 

View this post on Instagram

 

Even, Queen Maxima ? … I love her… and her style … #queenmaxima #queenmaximastyle #netherlands #mostprettyqueen #love #highheels #highheelshoes #issue #pain … #phoenix #arizona

A post shared by (@sherry_joudi) on

 

Originară din Argentina, Regina Maxima are trei fiice, Catharina-Amalia (14 ani), Alexia (13 ani) și Ariane (11 ani) cu soțul său, regele Willem-Alexander (51 de ani). Ultimele luni au fost dificile pentru Maxima, aceasta călătorind de curând la Buenos Aires pentru înmormântarea surorii sale mai mici, Inés Zorreguieta. La doar 33 de ani, Ines și-a luat viața după o îndelungată luptă cu depresia.

Părinții ei nu au fost invitați la nunta regală

Regina Máxima a Țărilor de Jos, în vârstă de 47 de ani, este soția regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos. La 30 aprilie 2013, după abdicarea reginei Beatrix și urcarea pe tron a soțului ei ca regele Willem-Alexander, Máxima a devenit regină consort a Țărilor de Jos.

Máxima l-a întâlnit pe moștenitorul tronului olandez în aprilie 1999 la Sevilia, Spania, în timpul Târgului de primăvară de la Sevilia: „Feria de abril de Sevilla.” Într-un interviu, ei au afirmat că prințul s-a prezentat simplu drept „Alexander”, astfel că ea n-a știut că el este un prinț. Au stabilit o întâlnire două săptămâni mai târziu, la New York. Vestea relației de cuplu și planurile unei eventuale căsătorii au cauzat controverse în Țările de Jos, ca urmare a implicării tatălui Maximei ca ministru de cabinet în timpul regimului președintelui argentinian Jorge Rafael Videla.

Aprobarea pentru căsătorie a fost acordată de către Parlamentul olandez (necesar prin lege pentru Prințul de Orania pentru a rămâne moștenitor la tron), dar părinții Maximei nu au fost invitați să participe la nuntă.

Citește și: