Total original! Prințul Harry și Meghan Markle au ales tortul pentru nuntă! Vezi și care e prețul exorbitant al petrecerii de nuntă

Cum arată copilul prințului Harry cu Meghan Markle. Prima fotografie cu bebelușul Sussex

Cu două luni înainte de momentul cel mare, nunta prințului Harry cu americanca Meghan Markle, mirii au dezvăluit în sfârșit ce fel de tort se va servi. Iar alegerea lor e una atipică, din moment ce la nunțile din familia regală britanică se servesc de obicei torturi cu fructe.

Palatul Kensington a emis, marți, un comunicat oficial, prin care anunță că chef Claire Ptak, care deține o cofetărie mică în Londra, se va ocupa de tortul de nuntă.

'Pentru tortul de nuntă, Prințul Harry și domnișoara Meghan Markle au ales-o pe chef Claire Ptak, proprietara unei cofetării londoneze pe nume Violet Cakes.

Harry și Meghan au rugat-o pe Claire să creeze un tort cu lămâi și flori de soc, care va reprezenta savoarea primăverii. Va fi acoperit de cremă de unt și decorat cu flori proaspete', se arată în anunțul oficial.

De ce a fost aleasă tocmai Claire? Se pare că a contat mult că aceasta, originară din California, folosește doar ingrediente organice. În plus, în trecut, Meghan Markle i-a luat un interviu pentru un site pe care îl avea, Tig.

Cât costă nunta

Între timp au apărut și alte detalii legate de nuntă. O aplicație care ajută mirii să-și planifice nunta a estimat, luând în considerare și alte nunți regale, că aceasta va costa 2.250.913 euro.

Iată cum sunt repartizate costurile:

 • Catering: 326.821 euro. Așa după cum s-a anunțat, va fi o recepție formală, apoi o cină pentru familie și prietenii apropiați. În plus, și cei 2.640 de oameni de rând invitați la ceremonie vor fi serviți cu băuturi și aperitive.
 • Băuturi: 220.660 euro. Se estimează că fiecare invitat va bea circa jumătate de sticlă de șampanie la masă. Cel mai probabil se vor folosi în jur de 2.300 de sticle. Șampania preferată a familiei regale este Bollinger, așa că numai aceasta va costa 155.454 euro.
 • Fanfară: 102.871 euro. Aceasta nu poate lipsi de la niciun eveniment regal.
 • Verighete: 6.856 de euro. Deși prințul Philip și prințul William nu își poartă verighetele, se zvonește că Harry va rupe acaestă tradiție.
 • Ținute pentru domnișoarele de onoare: 5.713 euro. În timp ce Kate a optat pentru o singură domnișoară de onoare, respectiv pentru sora ei, Pippa, Meghan ar putea avea mai multe, așa cum se obișnuiește peste ocean. Acestei sume i se va adăuga 2.248 de euro, atât cât vor costa ținutele prinților George și Charlotte.
 • Rochie de mireasă: 342.918 euro. Aceasta este suma estimată de Bridebook, dar ținuta miresei ar putea fi cu mult mai scumpă de atât.
 • Aranjamentele florale: 125.731 euro. Suma, deși poate părea mare, e explicată prin faptul că două locații trebuie împodobite. Cel mai probabil vor fi folosite flori de sezon, așa cum au procedat și William cu Kate.
 • Fotografii și filmări: 19.423 euro. Cel mai probabil fotografiile vor fi realizate de britanicul Millie Pilkington, cel care a fost ales și la nunta lui William, dar și a Pippei Middleton, sora ducesei de Cambridge. Probabil va filma o echipă întreabă și posibil să fie folosite și câteva drone.
 • Tort: 57.136 de euro. Se așteaptă ca tortul să aibă nu mai puțin de opt etaje, pentru ca fiecare dintre cei 800 de invitați să primească o felie.
 • Muzica: 342.903 euro. La nunta lui William cu Kate a fost aleasă Ellie Goulding pentru dansul mirilor. Acum, această onoare poate reveni oricui dintre Spice Girls, Ed Sheeran sau Elton John. Oricum, niciunul dintre aceste nume nu e unul ieftin.
 • Taxa la biserică: 199 euro
 • Ținuta mirelui: 9.142 de euro. Harry va îmbrăca o uniformă militară.
 • Coafură și machiaj: 11.430 euro.
 • Entertainment: 62.863 euro, aici intrând și focurile de artificii.
 • Mărturii: 3.428 euro și probabil va fi vorba despre ceva handmade, personalizat.

Citește și: