În ciuda unui handicap fizic din naştere, Margareta a avut puterea de a trece peste toate obstacolele. Acum, la 60 de ani, se consideră “o ţărăncuţă căreia i-a plăcut viaţa, muncitoare, cu o familie numeroasă, sănătoasă şi fericită”. Ambiţioasă şi optimistă, ea a reuşit să devină contabilă. Chiar dacă mulţi o priveau pieziş din cauza prejudecăţilor. La 29 de de ani, Dumnezeu i-a scos în cale iubirea. Tocmai când credea mai puţin că se va căsători vreodată. Și tot atunci i-a demonstrat că nimic nu te poate opri să fii mamă.

Nimic nu te poate opri să fii mamă

“Mi-am unit destinul, în 1975, cu Dumitru. Era un bărbat frumos şi foarte bogat la vremea aceea. Avea 3 copii, o fată şi doi băieţi, cea mai de preţ avere a unui om. De aceea ne-am şi căsătorit, fiindcă am vrut să fiu mamă. Nu aveam de unde să ştiu atunci că mai târziu voi aduce pe lume şi eu un copil şi cu atât mai puţin că acesta va fi perfect sănătos, fără să moştenească handicapul meu.”, povesteşte Margareta cu lacrimi în ochi.

Dragostea lui Dumitru a ajutat-o pe Margareta şi i-a dat puterea de a fi o mamă extraordinară. Mai mult, acum este o bunică împlinită. Chiar dacă cei 3 copii din prima căsnicie a soţului nu erau sânge din sângele ei, Margareta i-a educat cum a ştiut ea mai bine. A reușit să le câştige respectul, încrederea şi iubirea.

Bunica e minunată

Acum se mândreşte cu o nepoată frumoasă, studentă la facultatea de marină din Constanţa. Mama ei, Ana, are 40 de ani şi este un sprijin de nădejde al părinţilor. Nici Nicu, la cei 38 de ani ai lui, nu s-a lăsat mai prejos, iar fiica lui este un medic stomatolog în devenire. Şi Gabriel, la 36 de ani, se bucură de statutul de tată, mândru de fata elevă în clasa a VIII-a, în timp ce Marius, zis Prâslea, unicul fiu natural al Margaretei, se laudă, la rândul lui, cu un băiat de 6 ani.

“Gabriel şi Marius lucrează pe vase de croazieră în străinătate. Nu-i avem prea des prin preajmă. Însă ne bucurăm şi ne mândrim cu nepoţii care ne fac fericită bătrâneţea. Şi eu şi soţul suntem pensionari şi ne simţim bine la ţară, căci muncim şi avem de toate. Chiar am făcut în aşa fel încât să păstrăm legătura şi să ne împrietenim cu mama naturală a copiilor, fosta soţie a lui Dumitru, care s-a recăsătorit, iar acum ne vizităm reciproc.”

Am simţit ce înseamnă să fii mamă înainte de a da eu însămi naştere unui copil.

Sursa foto: Shutterstock