Ingrediente:

  • 200 g ciocolată
  • 150 g zahăr
  • 100 g nucă mărunțită
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 60 g făină
  • 15 g cacao
  • esență de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru servit:

  • 50 g ciocolată
  • 50 ml frișcă lichidă
  • nuci mărunțite
  • 1. Se cern împreună făina, cacaua, praful de copt și sarea.
    2. Untul și zahărul se pun la topit la foc mic. Se pune apoi ciocolata ruptă bucăți și se lasă să se topească. Se amestecă și se adaugă vanilia, ouăle, unul câte unul, nuca, și apoi, după amestecare, se toarnă totul în
    vasul cu făină.
    3. Într-o formă de copt tapetată cu hârtie se pune aluatul. Se coace 35 de minute și apoi se lasă să se răcească în tavă.
    4. Ciocolata se rupe bucăți, se toarnă peste ea frișca clocotită, se amestecă și se unge negresa. Se presară nuci și se taie.

    Sursa foto:Shutterstock