Ingrediente:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 70 g făină
  • 100 g ciocolată albă
  • 150 g mascarpone
  • nucă pentru servit

1. Se topesc untul și ciocolata neagră la
bain-marie și, după ce amestecul a devenit
omogen, se adaugă zahărul, 3 ouă bătute
ca pentru omletă și făină.
2. Se amestecă bine și se toarnă aluatul
într-o formă unsă cu unt. Se nivelează cu o
spatulă.
3. În ciocolata albă topită la bain-marie
se adaugă mascarpone și un ou și se
amestecă.
4. Se pune compoziția albă peste cea
neagră din tavă și se dă la cuptor pentru
25 de minute. Dupa coacere, se lasă
10 minute în tavă, se scoate și se lasă să se
răcească în totalitate. Se dă o oră la frigider
înainte de servire. Se ornează cu nucă.

Sursa foto: Shutterstock

Incearca si aceasta reteta de negresa de post