Ingrediente pentru negresă cu caramel:

Pentru blat:

● 400 g zahăr

● 170 g unt

● 4 ouă

● 185 g făină

● 60 g cacao

● 1/2 linguriță sare

● 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura de caramel:

● 250 g caramele

● 80 ml lapte

1. Pentru blat, se pune untul la topit și, între timp, se amestecă zahărul, ouăle și untul.
2. Se amestecă toate ingredientele uscate și apoi se pun în mai multe reprize peste amestecul cu ouă. Se toarnă aluatul într-o
tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
3. Pentru glazură, caramelele și laptele se pun într-o crăticioară, la foc mediu, și se amestecă până ce se topesc caramelele.
4. Se toarnă glazura peste prăjitura din tavă, se lasă să se întărească și apoi se taie.

Vreți și alte rețete de negresă? Încercați și negresa cu mascarpone și negresa de post