Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 ouă
  • 250 ml smântână
  • 280 g făină
  • 250 ml lapte
  • un plic praf de copt

Pentru stratul de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 65 g zahăr
  • un ou
  • esenţă de vanilie

Pentru servit:

  • fructe

1. Pentru blat, untul se freacă
cu zahărul şi, după ce se obţine
o cremă omogenă, se adaugă
ouăle, unul câte unul, amestecând
bine după fiecare.
2. Se toarnă laptele şi smântâna,
se amestecă, apoi se adaugă
făina amestecată în prealabil
cu cacaua şi praful de copt.
3. Se toarnă aluatul într-o tavă
de copt tapetată cu hârtie.
4. Se mixează ingredientele
pentru
crema de brânză, se
toarnă peste stratul cu cacao,
se amestecă pe deasupra cu
o scobitoare şi se coace 40 de
minute. Se serveşte cu fructe.

Sursa foto: Shutterstock

Incearca si aceasta reteta de negresa de post