Negresă

Negresă

Îmi era poftă de o negresă dar  nu am avut timp să o fac. Aseară mi-a făcut-o mama după o rețetă pe care nu am mai întâlnit-o…dar tare bună a mai fost!

Ingrediente:
● 240 g unt

● 225 g zahăr
● 2 ouă

● un praf sare
● o linguriță praf de copt
● 100 g ciocolată neagră
● 125 g mascarpone

● 60 g făină
● esență de vanilie

● 60 g cacao
1. Se topește mai întâi untul la microunde. În untul moale se adaugă ciocolata ruptă bucăți, se amestecă și se mai pune câteva
secunde la microunde. Se adaugă apoi zahărul, se amestecă și se lasă din nou pentru 30 de secunde la microunde. Se scoate și se
lasă compoziția puțin la răcorit.
2. Se adaugă apoi brânza mascarpone, esența de vanilie, ouăle și se amestecă bine.
3. Se pun făina, praful de copt, sarea și cacaua, se amestecă bine și se toarnă aluatul în forma de copt.
4. Se lasă la cuptor 45-50 de minute, până ce o scobitoare introdusă iese curată.

Sursa foto:Shutterstock