Tocană picantă de năut

tocana-picanta-de-naut

Ce mai gătim de post, așa, mai special? M-am săturat de varză și de cartofi și am făcut o tocană picantă de năut! A mâncat și fratele meu care nu are nicio treabă cu postul! 

Ingrediente pentru tocana de năut:

● 450 g năut
● o ceapă
● 2 roșii
● 3 linguri bulion
● 1/2 legătură pătrunjel
● 3 linguri ulei
● un ardei iute roșu
● sare

1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte de pregătire.
2. A doua zi, se scurge și se pune la fiert în apă de trei ori volumul năutului. Se lasă la fiert circa o oră, fără a adăuga sare.
3. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei. Se presară cu sare și, când s-a înmuiat, se adaugă roșiile și bulionul desfăcut cu puțină apă.
4. Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă și cantitatea de năut și se fierbe încă 20 de minute. Se servește cu ardei roșu tăiat mărunt și pătrunjel proaspăt.

Îți recomandăm să încerci și aceste retete cu naut,  sau încearcă niște sarmale de post!