Mușchi de porc la tavă

►un kg mușchi de porc
►4 căței usturoi
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă
►cimbru proaspăt
►cimbru uscat și măcinat
►200  ml vin alb dulce
►75 g unt
►o lingură făină
►300 g ciuperci
►un kg varză de Bruxelles
1. Se curăță mușchiul de pielițe, se trece printr-un jet de apă rece și se șterge cu un prosop absorbant. Se unge cu unt și se condimentează cu sare, cimbru și piper.
2. Se împănează cu usturoi și se stropește cu ulei și vin. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la frigider aproximativ o oră. Între timp, se încălzește cuptorul la 150˚ C.
3. Se curăță ciupercile, se spală, se feliază și se călesc în puțin ulei. Se stropesc cu vin şi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor să nu se formeze cocoloașe. Se ia de pe foc. Se bagă mușchiul de porc în cuptor și se stropește din când în când cu sosul lăsat în tavă.
4. Varza de Bruxelles se spală și se fierbe în apă cu sare. După aceea, se amestecă cu puţin ulei de măsline. Mușchiul de porc se servește cu sosul de ciuperci și cu varza, ornat cu cimbru.

Loading...