Mușchi de porc

Mușchi de porc

Ca să vă iasă un mușchi de porc care să nu fie uscat, înainte de a-l băga la cuptor trebuie uns cu un amestec de unt și mirodenii! Vedeți în rețeta de mai jos cum se procedează!

Ingrediente:

  • un kg muşchi de porc
  • un pachet unt
  • 2 crenguţe cimbru
  • 6 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • un ardei
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 1. Usturoiul se pisează cu sare şi apoi se adaugă tot cimbrul curăţat de pe crenguţe.
    2. În untul moale se adaugă piper, amestecul de usturoi şi apoi se unge toată carnea cu această compoziție.
    3. Se aşază apoi bucata de mușchi de porc într-o tavă care se dă la cuptor şi se coace timp de o oră, având grijă să se stropească friptura cu sosul din tavă. Cu 20 de minute înainte de a fi gata carnea, se scoate tava cu mu;chi de porc și se adaugă morcovii spălați și curățați, ardeiul tăiat fâșii și varza de Bruxelles.
    4. Se verifică dacă friptura este făcută, se scoate din cuptor şi se lasă 10 minute înainte de a o tăia. Se servește alături de legumele coapte.

    Sursa foto: Shutterstock