Musaca românească

musaca românească

O musaca românească mi-a surâs aseară pe masă și încă mă minunez de minunatele noastre mâncăruri tradiționale ne gâdilă papilele gustative în cele mai plăcute moduri și niciodată nu ne vine să le refuzăm!

Ingrediente pentru musaca românească:

● 6 cartofi

● 500 g carne tocată

● 2 cepe
● 4 linguri bulion

● 2 linguri ulei

● sare

● piper

1. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei. Când s-a înmuiat, se adaugă carnea tocată și se amestecă încontinuu timp de 20 de minute. Se potrivește de sare și piper.
2. Într-o tavă de cuptor se așază alternativ felii de cartofi și carne tocată, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi.
3. Se toarnă bulionul desfăcut cu apă și se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Te invit să încerci și aceste chiftele în sos de smântână!

 

 

Loading...