Musaca grecească

Musaca grecească

Dor de vacanță, dor de Grecia, poftă de mâncare bună și sățioasă…Facem o musaca grecească?

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 2 cartofi fierți
  • 2 roșii
  • 2 căței usturoi
  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 linguri bulion
  • 500 ml supă
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul alb:

  • 30 g făină
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 g cașcaval ras
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1. Vinetele se taie rondele, se presară cu sare și se lasă o oră să-și elibereze sucul. Apoi se șterg și se rumenesc în ulei.
    2. Ceapa mărunțită, usturoiul la fel și carnea se călesc în ulei. Se adaugă bulionul, supa și se fierb. Într-un vas de cuptor se pun straturi de carne, de rondele de roșii, vinete și cartofi.
    4. Făina, laptele și untul se fierb la foc mic până se îngroașă. Se trag de pe foc și se pun gălbenușurile și cașcavalul. Se bat albușurile cu sare, piper și nucșoară și se adaugă. Se toarnă peste amestecul de legume
    și carne și se coace. Poftiți la musaca!

    Sursa foto:Shutterstock