Musaca din cartofi şi ficat

►un kg cartofi
►un kg carne de pui tocată
►500 g ficat pui
►3 cepe
►un morcov
►5 ouă
►100 ml lapte
►sare
►piper
►o lingură ulei
1. Se curăţă cartofii, se fierb şi se fac piure.
2. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Morcovii se spală şi ei, după care se dau pe răzătoarea mică.
3. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins, după care se călesc ceapa şi morcovul. Se adaugă carnea tocată şi ficăţeii de pui fierţi şi daţi prin maşina de tocat.
4. Se lasă să se prăjească 20 de minute, după care se lasă să se răcească. Se adaugă ouăle, sarea şi piperul şi se amestecă bine.
5. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu pesmet şi se întinde un strat de piure apoi unul de carne până se termină compoziţiile.
6. Se introduce tava la cuptor şi se lasă o oră la foc mic.
7. Se serveşte cu castraveţi muraţi.

Loading...