MUSACA DE VINETE CU CARNE

► Ingrediente
► 350 g carne tocată de vită
►3 vinete
►o cutie mare de roşii în bulion
►o lingură cu vârf bulion
►o roşie
►o ceapă mare
►un căţel usturoi
►sucul unei lămâi
►2 ouă
►o lingură caşcaval ras
►ulei
►sare
►piper

► Preparare:
1. Vinetele se taie felii, se dau cu sare şi se coc 10 minute într-o tavă unsă cu ulei. 
2. Într-o tigaie, se pune puţin ulei şi se călesc ceapa mărunţită şi usturoiul felii. Când au devenit translucide se adaugă roşiile fără pieliţe şi bulionul. Se lasă pe foc 20 de minute. Se adaugă carnea, se amestecă şi se mai lasă 5 minute pe foc.
3. În tavă se aşază un strat de vinete, carne cu sos şi tot aşa. Ouăle se bat, se adaugă suc de lămâie şi se toarnă peste musaca. Se presară caşcaval şi se dă la cuptor 15 minute.

Loading...