Ingrediente

  • 3 vinete
  • 350 g carne tocată după gust
  • o ceapă
  • 2-3 roșii
  • 3 ouă
  • sare
  • 100 ml vin
  • ulei
  • un praf nucșoară
  • o legătură pătrunjel

1. Vinetele spălate se taie rondele care se presară cu sare.
2. Într-o tigaie cu ulei se călește ceapa, se adaugă carnea și se lasă pe foc 10 minute. Se toarnă vinul și se fierbe 10 minute. Apoi, se potrivește gustul de sare, nucșoară, se adaugă pătrunjelul tocat și un ou.
3. Se așază într-o tavă straturi de vinete șterse de apa pe care și-o lasă și carne. Ultimul strat trebuie să fie de rondele de roșii, peste care se toarnă cele 2 ouă bătute.
4. Se toarnă apă până la jumătatea umpluturii și se dă vasul cu musaca la cuptor pentru 35-40 de minute.

Sursa foto:Thinkstock

Încercați și această rețetă de musaca de vinete