Musaca de țelină

musaca de țelină

Recunosc că până săptămâna trecută nu am mâncat musaca de țelină. Nu auzisem de preparatul ăsta și nici când am fost servită cu așa ceva am fost sceptică dar odată ce m-am lăsat convinsă am regretat că nu am știut mai devreme despre musacaua asta! 

Ingrediente pentru musaca de țelină:

● 500 g carne tocată
● o căpățână țelină, medie
● 5 cartofi

● 3 cepe

● 2 căței usturoi
● o lingură ulei

● 50 g cașcaval

● 70 g unt
● 2 linguri pesmet

● sare

● piper

1. Cartofii și țelina curățate și tăiate rondele se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă 25 de minute și apoi din țelină se opresc câteva felii pentru cuptor. Restul se pasează alături de cartofi pentru a obține un piure în care se adaugă 40 g unt, sare și piper.
2. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit ceapa și usturoiul și, când au devenit translucide, se adaugă carnea. Se lasă până ce carnea își schimbă culoarea. Se trage de pe foc și se adaugă o lingură de pesmet.
3. Se unge cu 10 g unt un vas de cuptor și se presară cu pesmet. Se pune piureul și apoi carnea.
4. Se presară cașcavalul ras și apoi se acoperă cu feliile de țelină fiartă oprite. Se pun cele 20 g unt rămase și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.