MUSACA DE LEGUME

► Ingrediente
► 3-4 vinete medii
► 3 dovlecei
► 8-10 roșii mari
► 2-3 cepe roșii
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat
► ulei de măsline
► cimbru și busuioc măcinat
► o căpățână usturoi
► 300 g pastă de roșii
► o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se spală vinetele, dovleceii și roșiile și se taie rondele. Se condimentează cu sare și piper, iar vinetele se lasă să se scurgă de sucul toxic în sită.
2. Vinetele scurse se înăbușe în tigaie și se pun din nou în sită, la scurs. Se curăță usturoiul, se spală și se taie. Se amestecă cu pasta de roșii, ceapa tăiată, sare, piper, cimbru și busuioc.
3. Pasta se toarnă în tavă și se intercalează vinetele, dovleceii și roșiile. Se bagă în cuptorul încins în prealabil.
4. Se lasă să se rumenească. Se servesc cu pătrunjel tocat.

Loading...