Musaca cu gogonele și gogoșari murați

Ingrediente:
►un kg carne tocată porc +vițel
►un ou 
►300 g cârnat afumat
►8 cartofi cu coaja roșie
►4 gogonele murate
►6-8 felii gogoșari murați
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►o lingură cimbrișor uscat și măcinat
►250 ml smântână pentru gătit
►100 ml ulei
►3-4 frunze pătrunjel
Mod de preparare:
1. Carnea tocată se pune într-un bol și se condimentează cu sare, cimbru și piper şi se frământă 10 minute până se simte la mână că s-a legat. Se pune ulei într-o cratiţă și se adaugă carnea tocată. Se înăbușă cu apă călduță și se amestecă continuu.
2. După ce a fiert și a scăzut toată zeama, se oprește focul și se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Se adaugă oul și, dacă mai este nevoie, sare și piper, după preferință.
3. Cartofii se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se curăță de coajă. Se taie rondele. Gogonelele și gogoșarii se scot din borcan și se țin 20-30 de minute în apă la desărat, apoi se taie felii și se stropesc cu puțin ulei.
4. Se unge tava cu puțină grăsime, se așază un rând de cartofi, peste cartofi se presară  gogonelele și gogoșarii, un strat de carne, unul de cartofi, unul de carne, se acoperă cu feliuțe de cârnați afumați și gogonele. Se bagă la cuptor și se lasă aproximativ 40 de minute. Musacaua se servește ornată cu smântână și frunzulițe de pătrunjel verde.

Loading...