Siminică, considerat Chaplin al nostru, era internat de două săptâmâni, la spitalul Floreasca, din cauza mai multor probleme de sănătate. Acestea îl chinuiau de ani buni, iar în ultima perioadă îl țineau imobilizat la pat, potrivit libertatea.ro.

Siminică  s-a născut pe 31 octombrie 1936 în București. A fost un artist și acrobat român, considerat cel mai celebru comic al Circului românesc.

Celebrul comic  a venit pe lume într-o cușcă a leilor transformată în vagon de circ. Bunicul său era instrumentist în Orchestra Circului „Bercuini’, tatăl său cînta la trombon și realiza pasaje comice iar mama sa era „amazoană’ și, în timpul liber, vânzătoare la case de bilete.

Siminică a avut 8 fracturi de mâini și picioare

De la vârsta de 5 ani, a preluat tradiția familiei. La doar 7 ani și-a făcut debutul în arenă într-un spectacol în care executa atât numere de acrobație, contorsionism și diverse giumbușlucuri.

Maestrul Siminică a suferit de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 8 fracturi de mâini și picioare, unul din cele mai grave accidente producându-se în timpul unui spectacol la Turnu Măgurele când s-a rupt o frânghie la trapez și a căzut de la 12 metri înălțime.

Siminică a executat mai toate meseriile artei circului: zburător, trapezist, looping în doi, echilibristică la mare înălțime, echilibristică cu bara de bambus în dantură, saltator, echilibrist la sol, excentric acrobat, etc.

Citește și: