A murit Emma Neagu, concurenta de la „Românii au talent”! Gimnasta avea doar 15 ani și se afla în semifinale

A murit Emma Neagu, concurenta de la „Românii au talent”! Gimnasta avea doar 15 ani și se afla în semifinale

Emma Neagu, concurenta de la „Românii au talent', a murit la doar 15 ani din cauza cancerului osos cu care fusese diagnosticată în 2017. Adolescenta  a impresionat în acest sezon al emisiunii „Românii au talent',  cu ambiția și puterea sa, oferind o adevărată lecție de viață. În ciuda faptului că avea proteză la picior, ea a continuat să facă gimnastică și a executat în emisiune un număr de excepție. Adolescenta  ajunsese în semifinală, dar,din păcate, nu va mai putea fi urmărită pe scenă.

Anunţul trist  a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, unde copila s-a născut şi unde devenise o adevărată voce de susţinere a copiilor care sufereau de aceeaşi boală.

„Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final, se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare. De asemenea, pe Facebook a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei îndurerate.

Emma Neagu avea dureri foarte mari

„Emma a iubit gimnastica, dansul, pisicile sale Snowy și Jollie. A încercat să dea totul în tot ceea ce a făcut, a fost extrem de competitivă și și-a trăit viața într-un mod pe care majoritatea oamenilor nu îl fac. Atunci când cancerul a încercat să o doboare, ea s-a ridicat, a luptat, a devenit un om mai bun în tot ceea ce face și a încercat să lupte și pentru alții', a scris una dintre organizații pe pagina de facebook.

Adolescenta de doar 15 ani s-a simțit foarte rău în ultima vreme. Avea dureri crunte și spunea că nu prea are opțiuni de tratament.

„Suntem îndurerați de moartea Emmei Neagu din Toroto, Canada. Emma era unul dintre ambasadorii noștri „Dace Hope Cure' și era o voce puternică pentru toți copiii bolnavi de cancer. Eram prieteni de câiva ani, dar am cunoscut-o pe Emma și pe mama ei în persoană, în luna septembrie, la CureFest. Emma era un om luminos, cu o pasiune foarte mare pentru dans și gimnastică. Ne-a spus recent că are dureri foarte mari și că nu mai poate dansa. Ne-a scris: „Stau numai cu morfină și asta e. Nu am alte opțiunit de tratament', au scris si cei de la organizația TheTruth365.

Emma Neagu a devenit cunoscută şi în România după apariţia în sezonul nouă „Românii au talent, unde a impresionat prin ambiţia şi spiritul ei. Pasionată de gimnastică şi dedicată ei încă de la vârsta de trei ani şi jumătate, Emma a reuşit să facă performanţă în acest domeniu în ciuda faptului că a ales să-i fie amputat piciorul, tocmai pentru a putea să-şi urmeze pasiunea, potrivit Adevărul.

Citește și: