A murit actriţa Aimée Iacobescu!

A murit actriţa Aimée Iacobescu!

A murit actriţa Aimée Iacobescu, apreciată mai ales pentru rolul Domniţei Ralu din seria „Haiducii“. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Artista ar fi suferit de cancer.

Era una dintre marile doamne ale teatrului românesc. A jucat zeci de roluri în piese și filme, dar Aimee Iacobescu va rămâne în inimile iubitorilor de film cu rolul Domniței Ralu, din seria filmelor cu haiduci.

Actrița s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, după o luptă lungă cu cancerul.  A absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

A jucat pe scena Teatrului Național timp de 40 de ani

Fiică a unui farmacist, colonel de armată, a intrat la Actorie deja din primul „foc“, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru fete.   Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.

Potrivit Radio România, deși despre Aimée Iacobescu se știa că s-a născut la 1 iulie 1946, în Unguriu, Buzău, actrița a declarat  într-un interviu din Jurnalul Național, că s-a născut de fapt în noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie și apropiați.

 

Citește și:

Loading...