Mucenici muntenești

Mucenici muntenești

An de an, pe 9 martie românii aștern masa și se înfruptă cu mucenici. Unii preferă o porție de mucenici moldovenești, alții servesc un castron cu mucenici muntenești dar nimeni nu sare peste tradiția mucenicilor!
Noi așa facem mucenicii muntenești. Voi aveți altă rețetă?

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un praf de sare
  • 200 ml apă
  • Pentru fiert:

  • 2 litri apă
  • 200 g zahăr
  • coaja rasă a unei citrice
  • esenţă de rom
  • zahăr vanilinat
  • Pentru servit:

  • scorţişoară
  • 150 g nucă măcinată
  • 1. Din făină, apă şi sare se face un aluat potrivit de tare care se întinde pe masa presărată cu făină şi se decupează cu forma specială. Se lasă la uscat timp de o zi.
    2. Apoi, a doua zi, toate ingredientele pentru fiert se pun în oală şi, când fierbe apa, se pun mucenicii.
    3. Se lasă la fiert până ce aceştia se ridică la suprafaţă.
    4. Se servesc cu nucă măcinată şi scorţişoară.

    Sursa foto:Laura Ilie