Mucenici moldovenești

Mucenici moldovenești

Trebuie să recunosc că atunci când vine vorba despre mucenici, fără nicio ezitare, pe cei moldovenești îi aleg! Asta este rețeta preferată de mucenici!

Ingrediente:

  • 1/2 kg făină
  • un cub drojdie proaspătă
  • 70 ml ulei
  • 5 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • o linguriţă coajă rasă de portocale
  • Pentru servit:

  • miere
  • nucă
  • 1. Se dizolvă drojdia în puţin lapte cald şi, între timp, se cerne făina, i se face un gol la mijloc şi acolo se pune maiaua.
    2. Se adaugă coaja rasă de portocale, sarea, zahărul, uleiul. Se amestecă şi se
    frământă până ce aluatul se desprinde de vas.
    3. Se modelează aluatul în jurubiţe lungi din care se formează cifra opt, se aşază în tavă şi se lasă la crescut o oră.
    4. Apoi, se ung cu lapte și se dau la cuptor pentru 20 de minute. După ce se scot, se ung cu miere şi se presară cu
    nucă mărunt pisată.

    Sursa foto:Laura Ilie