Morcovul, remediu în afecțiunile gastrice

morcovul

Morcovul conţine potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, Bl, B2, C şi mici cantităţi de vitamina K. Este considerat un remediu de bază în numeroase afecţiuni ale aparatului digestiv (stările inflamatorii gastrointestinale, constipaţie, diaree, gastrite hiperacide, ulcer gastroduodenal, chiar cu hemoragii).

Morcovul combate tenia

Are acțiune bactericidă și antiparazitară (combate tenia). Ajută la regenerarea globulelor roşii, fiind un remediu pentru anemii. Acţionează favorabil în bronşite cronice şi astm. Este hipoglicemiant. Întârzie îmbătrânirea.

Cum se consumă

Se consumă proaspeți, ca atare, fără a fi curățați, ci doar spălați foarte bine. Pentru bebeluși, se face o supă din 500 g morcovi rași mărunt, fierți un sfert de oră.

Sursa foto: thinkstockphotos.com