Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi

Nu am putut să cred că o prăjitură banală cum este această prăjitură cu morcovi poate fi atât de bună! 

Ingrediente:

● 300 g morcovi

● 100 g caise uscate

● 2 portocale
● 3 ouă

● 20 g unt

● 100 g făină de migdale

● 80 g făină
● 1/2 plic praf de copt

● 150 g zahăr pudră

Pentru servit:

● zahăr pudră

1. Se răzuie cojile portocalelor și apoi se presează de suc. Sucul unei portocale se toarnă peste morcovii rași. Sucul de la a doua portocală se toarnă peste caisele uscate. Se lasă așa până ce se
pregătește restul aluatului.
2. Se amestecă ouăle cu zahărul și coaja de portocale rasă. Când amestecul a devenit spumos, se adaugă făina de migdale și făina amestecată cu praful de copt și cernută.
3. Se scurg morcovii și caisele care se taie mărunt și se adaugă în aluat.
4. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă cu unt și se coace 45 de minute. Se servește cu zahăr pudră.

Ce zici, ai vrea sa mananci prajitura Fanta?

Sursa foto:Shutterstock