Moelleux au chocolat

Moelleux-au-chocolat

De la cititoarea noastră Nadia Budur am primit această minunată rețetă de Moelleux au chocolat! Noi am salivat când am văzut rețeta. Cine vrea să o încerce? 

Ingrediente pentru Moelleux au chocolat:

● 200 g ciocolată 80% cacao
● 100 g unt

● 2-3 cuburi ciocolată albă
● 2 ouă + 2 gălbenușuri
● 100 g zahăr tos
● 4 linguri unt de arahide
● 3 linguri făină
● o lingură unt + 2 linguri cacao pentru uns formele

1. Se încinge cuptorul și se ung bine cu unt formele, apoi se tapetează cu cacao.
2. Se pun într-o crăticioară untul și ciocolata și se topesc la foc mic, amestecând, până se obține o cremă omogenă.
3. Într-un bol mare, se amestecă ouăle și zahărul tos cu mixerul. Se adaugă amestecul de ciocolată, care se lasă să se răcească în prealabil. La final, se pune făina, amestecând cu o spatulă de sus în jos.
4. Se toarnă compoziția în vasele pregătite, astfel încât să fie pline pe jumătate, apoi se pune în mijloc o linguriță unt de arahide și deasupra puțină ciocolată albă rasă, apoi se toarnă încă puțină compoziție de ciocolată, astfel încât vasul să fie 3/4 plin.
5. Se coc prăjiturelele 10-12 minute maximum, timpul variind în funcție de cuptorul fiecăruia. Se scot din formă și se consumă calde.